Deffé Dordogne - verblijf aan de rand het bos

Deffé Dordogne is een charmant en zeer privacyvol 'boshuis' in een heerlijke rustige omgeving.  In 2018 is het huis volledig gerenoveerd en gemoderniseerd, uiteraard met de sfeer van Frankrijk. Naast het aanpakken van vloeren, wanden en plafonds is een nieuwe keuken en badkamer gemaakt.

Het terrein van circa 3.000 m2 loopt glooiend omhoog. De tuin/het terrein gaat onmerkbaar over in het bos. De wilde dieren zijn vaak rondom het huis aanwezig, zo kunnen de herten of reeën zomaar door de tuin lopen en een uil en/of eekhoorn kan u 's avonds vermaken.

 U kunt kiezen voor zon of schaduw, de vele bomen op het terrein zorgen voor verkoeling in de hete zomermaanden! Zon is natuurlijk ook te vinden op het terras of in de tuin. Het huis blijft sowieso erg aangenaam koel.

Op 5-10 minuten rijden treft u het dorpje Sainte-Alvère, hier zijn een bakker en een klein supermarktje te vinden. Ook zijn er een bar-tabac, wat winkeltjes en een restaurant te vinden.

Overnachten

Het boshuis

Het huis bestaat uit een woon-/zitkamer, een gezellige eet-/woonkeuken, een badkamer met douche en toilet en twee slaapkamers, één met een 2-persoons bed en één met een stapelbed. De eetkeuken heeft openslaande deuren naar het grote buitenterras.

In overleg kan een campingbedje met matrasje en een kinderstoel ter beschikking worden gesteld.

De blokhut

Op het terrein staat ook een houten blokhut. Oudere kinderen of andere volwassenen kunnen ook hierin overnachten, er staat een 2 persoons bed en er is elektriciteit. Er is geen sanitaire voorziening en daarom kiezen we er voor om de blokhut niet als vaste slaapplek aan te bieden. Als u dat toch wenst, laat het ons weten!

Activiteiten in de omgeving

Marktjes, dorpjes en stadjes

Naast de vele marktjes die er in de omgeving te vinden zijn, kunt u ook prachtige stadjes bezoeken als La Roque-Gageac, Le Bugue, Perigueux, Bergerac en Sarlat. Een beleving is ook om de grotten, gouffre de Lascaux, gouffre de Proumeyssac en gouffre de Rouffignac in te gaan. Of waant u zich in een andere eeuw door een bezoek aan de kastelen van Beynac, ‘Les Milandes’ van Josephine Baker en Castelnaud?

Rivier, strand en spelen

In het dorpje Limeuil komen de rivieren samen en is er een aangrenzend strandje. Speelpark Jacquou bevindt zich in de buurt en op ongeveer een uur rijden is survivalpark: Monkey Forest   nabij Sarlat. Spelen of ontspannen met een boekje en een wijntje kan zeker ook op eigen terrein!

Actieve ontspanning

Voor de actieve uitdaging kunt u in de nabije omgeving fietsen, wandelen, kanoën, paardrijden en tennissen. Voor de liefhebbers van golf zijn er diverse prachtige banen te vinden. De mooiste baan, op nog geen 30 minuten afstand, moet wel La Marterie in Saint Felix de Reillac zijn. Andere mooie banen in de omgeving zijn Golf de Periqueux en Lolivarie in Saint Germain de Belvès.

Gastronomie

Culinair en wijnen

Wijnproeverijen en culinaire hoogstandjes zijn volop in de omgeving aanwezig, we geven u graag diverse tips! Als u een liefhebber bent om zelf te koken, maakt u dan gebruik van de mogelijkheid om in de winter verse truffels te kopen op de markt in Saint-Alvère (5-10 autominuten rijden), daar waar de Perigord om bekend staat. In hetzelfde dorp bevindt zich een gezellig restaurant en een bar tabac met terras. Op 15 autominuten afstand zijn vele andere restaurants aanwezig. 

Marchés Nocturnes (avondmarktjes)

Er zijn in de zomermaanden meerdere keren per week marktjes, brocantes of vide-greniers. Vooral de marchés nocturnes  zijn zeker een bezoek waardig,  u treft hier naast de gezelligheid en live muziek, ook heerlijk eten dat u bij verschillende kraampjes kunt kopen.

Houdt u vooral de markten van Sainte-Alvère, Trémolat, Limeuil en Audrix in de gaten!